top of page

Alehoppa rolt project Sport@School uit

Dankzij de opbrengst van de acties in het kader van de Warmste Week en het fonds 'Warmste Week' beheerd door de Koning Boudewijnstichting, kan de Basischool GO! Ter Molen in Lauwe op 22 april 2022 de eerste sportpakketten van Sport@School ontvangen, zodat ook Thorben en Siebren volop kunnen meesporten met de vriendjes van de klas.


Alehoppa heeft eerst specialisten, turnleerkrachten, scholen en ouders geïnterviewd. Met die informatie kon dan een compleet pakket met aangepast sportmateriaal voor de school van het andersmobiel kind samengesteld worden. Het gaat van ballen die gemakkelijker vastgehouden worden als je in een rolstoel zit, of waarmee je vanuit de rolstoel kan voetballen, aangepaste badmintonracketjes, markeerschijven waar je met een rolstoel kan over rijden, of zelfs een aangepast curlingspel dat vanuit de rolstoel kan gespeeld worden tot het spel ‘Boccia’ wat op het programma van de paralympische spelen staat.”


In deze eerste fase worden 5 pakketten geschonken in verschillende scholen van Lauwe, Brugge, Knokke tot Brasschaat. Op basis van de eerste ervaringen verbeteren we het pakket verder, en zullen er dan nog eens 25 pakketten worden samengesteld en verdeeld vanaf het komende schooljaar.133 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page