top of page

Project "inclusieve sport op school" geselecteerd voor Warmste Week 2021

Bijgewerkt op: 12 dec. 2021

Fantastisch nieuws vandaag... ! Het project van Alehoppa om inclusieve sport- en turnlesjes op scholen mogelijk te maken voor andersmobiele kinderen werd door de Koning Boudewijnstichting geselecteerd als één van de projecten voor De Warmste Week 2021 !! Klik hier voor meer info.
Ook andersmobiele kinderen zitten niet graag aan de kant tijdens de sportles op school. Ze willen volop actief meesporten met de kinderen van hun klas. Via het #DWW2021 fonds wil Alehoppa hiervoor concrete hulp bieden aan andersmobiele kinderen. We zoeken en vinden samen de gepaste hulpmiddelen en kennis om sportlessen zo aan te passen dat al die moedige jongens en meisjes - ook al hebben ze een mobiele beperking - actief kunnen deelnemen aan de sportlessen op school. Niemand blijft aan de kant zitten!

Het project zal sportpakketten aankopen en samenstellen waardoor andersmobiele kinderen in het reguliere onderwijs, op een afwisselende en interactieve manier kunnen sporten met hun klasgenoten. Hiervoor zoekt Alehoppa - in samenspraak met de kinderen en hun leerkrachten, en op basis van beschikbare informatie (o.a. bij de ondersteuningsnetwerken van het type 4 onderwijs) geschikte hulpmiddelen en koopt die aan, of laat ze op maat maken zodat er specifieke en aan de individuele noden van andersmobiele kinderen aangepaste hulpmiddelen beschikbaar zijn.


Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen

Het project van Alehoppa past 100 procent binnen de het thema van de Warmste Week 2021. Andersmobiele kinderen moeten ook sportief kunnen zijn, ze houden ook van samen sporten met hun klasgenoten en willen ook actief deel kunnen uitmaken van de sportlessen. Misschien ontdekken ze zo het plezier van samen sporten, sluiten ze zich aan bij een sportclub, wie weet zijn het wel topsporters in spé... Door samen gepaste hulp en de juiste hulpmiddelen te vinden, krijgen ze de kans om die talenten te ontplooien èn leren kinderen met en zonder beperking dat samen sporten en leven perfect mogelijk is. Met of zonder mobiele beperking.

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page