top of page

Vlaamse regering ambieert een toegankelijke samenleving

"Vlaanderen moet een stuk toegankelijker worden voor rolstoelgebruikers", dat is alvast de conclusie van Vlaams Ministers Bart Somers (Open VLD) en Zuhal Demir (NV-A). De principiële beslissing werd in de Vlaamse Regering genomen dat bij bouwen of verbouwen van alle publieke gebouwen, er telkens een toegankelijkheidstoets moet gerealiseerd worden.

"Het is essentieel dat mensen met een beperking volwaardig kunnen deelnemen aan onze samenleving", zegt Minister van Gelijke Kansen, Bart Somers. "Toegankelijkheid moet de norm worden".

Uiteraard is Alehoppa zeer opgetogen met deze intentie, die nog voor het einde van de legislatuur in regelgeving moet omgezet worden. De huidige reglementering en normering is zo complex dat nagenoeg geen enkel nieuw of vernieuw publiek gebouw écht toegankelijk is. Ook vielen sommige locaties buiten de toegankelijkheidsnormen, zoals cafés en winkels.

"In de praktijk zijn inkomdeuren te smal, drempels te hoog en binnenruimten niet aangepast aan rolstoelen. We zullen de regels aanpassen voor àlle publiek toegankelijke gebouwen, of ze nu groot of klein zijn", aldus Minister van Ruimtelijke Ordening, Zuhal Demir.

Alehoppa ijvert ervoor dat ook scholen binnen de toekomstige normen zullen vallen.25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page